Genen bepalen of u aankomt door snack – Snacknieuws
Snacknieuws

Frietje eten

Genen bepalen of u aankomt door snack

Frietje etenPersonen die meer risico lopen op obesitas hebben grotere kans om aan te komen door het eten van gefrituurde snacks. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van Harvard.

Tijdens het onderzoek werden de gegevens van 37.000 respondenten onderzocht. Zo werd het voedingspatroon binnen en buitenhuis bekeken en werd hun genetisch risico berekend op basis van 32 genetische varianten die met obesitas en BMI te maken hebben.

Genen bepalen
Daardoor konden er verschillende groepen gemaakt worden. Wie in één van de hoogste risicogroepen valt is ook vatbaarder voor de slechte aspecten van gefrituurd voedsel. Uw genen bepalen dus of u aankomt van een vette snack of niet. Eet u een tot twee keer per week gefrituurd eten en heeft u een hoge kans op obesitas? Dan is het risico op overgewicht ook groter.


Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *