Goedkoop en kruidig snacken in de gevangenis

Goedkoop en kruidig snacken in de gevangenis

Goedkoop en kruidig snacken in de gevangenisDit zijn pas aantrekkelijke prijzen. Een zakje M&M’s voor 50 cent, een colaatje voor een euro en mayonaise voor 3 cent. In de New-Yorkse gevangenis Rikers Island zijn dat de prijzen. Maar er is iets opvallends aan de hand met de zakjes Japanse noodles. Het is veruit de populairste snack, maar niet vanwege de noodles zelf. Wat is er aan de hand?

Populaire snack
Ieder jaar kopen de gevangenen in Rikers enorme hoeveelheden noodles. U kent ze wel, die kant-en-klare zakjes met het deegwaar erin en de zakjes met kruiden waar u alleen maar heet water aan hoeft toe te voegen. Per jaar gaan er 838.267 zakjes over de toonbank. Dat zijn gemiddeld 64 zakjes per gevangene per jaar. Maar waarom is het zo populair?

Kruiden
De reden voor de populariteit van de noodles is eigenlijk heel eenvoudig. Het gevangenisvoedsel is niet te bikken. Veel gevangenen kopen daarom een zakje Japanse noodles, smijten de gedroogde noedels in de prullenbak en gebruiken de zakjes met kruiden om het gevangeniseten meer smaak te geven. De gevangenen krijgen zo een… ehhhh…. goeie bak!

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “Goedkoop en kruidig snacken in de gevangenis

  1. in de Nederlandse gevangenissen is het eten ook niet te eten of voedzaam,en de winkeltjes zijn voor 90% van de gevangen niet te betalen. Voor degene die wel iets kunnen kopen is dat ook een flop want alles zit tegen de houdbaarheidsdatum aan zo niet er al overheen.

  2. Gepke, dat is natuurlijk slecht nieuws voor onze jongens in de lik. Op de website voor gevangenen http://www.jailshop.nl kunnen ze ook niet echt terecht. Behalve als ze een boek of belkaart willen bestellen. Of een advocaat… dat komt nog het meest in de buurt van iets eetbaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *