Hamburgers zijn uitgevonden in Rusland, niet in Amerika

Hamburger happenGeen twijfel meer over mogelijk. Niet de Duitsers, niet de Amerikanen maar de Russen zijn de uitvinders van de hamburger. In de Middeleeuwen kwamen de Russische Tartaren (inderdaad, die van het tartaartje) op het idee om vlees fijn te malen en dan pas te eten. Dat was het begin van de hamburger. Pas eeuwen later kwam de hamburger naar Amerika, en weer terug naar ons. Hoe?

Verbetering
Na de uitvinding van de eerste rauwe hamburger door de Tartaren kwamen de Duitsers op een goed idee. In de 14e eeuw voegden zij kruiden en specerijen toe en aten het vlees rauw of soms zelf al gebakken. Dit werd bekend als de Hamburg steak. Begin 1800 kon u voor het eerst een hamburger op een Amerikaanse menukaart zien. Op welke menukaart is nog even de vraag want verschillende steden claimen dat zij de eerste waren met de moderne hamburger.

Geschiedenis
De hele geschiedenis van de hamburger is samen te vatten in een enkel plaatje. Deze is gemaakt door Paul Gayler, een beroemde schrijver over hamburgers en dus vriend van Snacknieuws. Bekijk zijn infografiek.

Hamburger, a brief history

 

 

 

Dick Vetter

Dick is altijd op zoek naar nieuwe snackmogelijkheden in binnen en buitenland. Hij is een echte praktijkman die al vroeg de schoolbanken verruilde voor de praktijk van de warme snackwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *