Hoe krijg ik een frituurpan schoon?

Vieze frituurpanEen frituurpan zorgt voor veel genot en gemak. Op ieder tijdstip staat de machine voor u klaar om de bevroren lekkernijen om te toveren naar knapperige snacks. Maar wat als de frituurpan schoongemaakt moet worden? Dan vervloekt iedereen dit duivelse apparaat. Daarom hebben we een paar tips om de frituurpan er uit te laten zien als nieuw want zo kunt u een frituurpan schoonmaken…

Vaatwastablet, Soda of Biotex
Sommige nieuwere frituurpannen zijn uit elkaar te halen en kunnen in de afwasmachine. Dat scheelt al een hoop werk. Via de website Omaweetraad.com hebben we de volgende tip: als u een vaatwastablet met warm water in de frituurbak doet en die even laat staan dan is de machine veel makkelijker schoon te maken door uzelf of door de vaatwasser. U kunt het vaatwastablet ook vervangen door Soda of Biotex.

De buitenkant van de frituurpan
De buitenkant van de pan is schoon te maken met een schuursponsje en zonnebloemolie. Door de olie blijft de pan niet meer zo plakkerig. Mocht dit niet lukken dan kunt u altijd nog inweekspray van Dreft of ovenreiniger gebruiken. Deze middelen zullen er voor zorgen dat het vet oplost en dat de frituurpan weer net zo lekker staat te dampen als voorheen.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *