Hoeveel pizza krijgt u wereldwijd voor 1 dollar?

De prijzen van snacks kunnen wereldwijd enorm verschillen. Om daar inzicht in te krijgen heeft Climadoor een overzicht gemaakt van hoeveel margarita pizza(punten) u krijgt voor 1 dollar in verschillende landen.

Aangezien een margarita pizza overal het zelfde is, is dit een mooie vergelijking. Het overzicht lijkt daarmee een beetje op de Big Mac Index waarmee de wereldwijde prijs (en de koopkracht)  met elkaar vergeleken wordt.

De goedkoopste pizza is te vinden in Nieuw- Zeeland waar een pizza $3.46 kost. In Finland kunt u beter een ander gerecht bestellen want een pizza daar kost $26.50. Helaas staat Nederland niet in het overzicht.

Pizzaprijzen wereldwijd

kijk voor meer informatie op: https://www.climadoor.co.uk/.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Hoeveel pizza krijgt u wereldwijd voor 1 dollar?

  1. Iets vergelijkbaar bestaat al heel lang: de ‘Big Mac-index van The Economist. Hoeveel Big Macs kun je kopen van je maandsalaris? Handiger dan dit pizza-overzicht want een Big Mac is lokaal geproduceerd en in alle landen gelijk. Daarmee is dit een hele mooie manier om het welvaartsverschil tussen landen inzichtelijk te maken, rekening houdend met de koopkracht.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Big_Mac-index

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *