In Californië dreigt een tekort aan spek

Ei met spekGrote paniek in de Amerikaanse staat Californië want er dreigt een tekort aan spek. De oorzaak ligt aan nieuwe regels met betrekking tot het welzijn van dieren en de prijsstijgingen die dit met zich meebrengt.


Advertentie


In 2018 werd een wet aangenomen die aangeeft waar vlees in Californië aan moet voldoen. Onder meer de omstandigheden zoals de vierkante meters worden hierin genoemd. In 2020 ging de wet ook daadwerkelijk in. De meeste vleesleveranciers kunnen aan deze voorwaarden voldoen. Maar het varkensvlees dat aangeleverd wordt uit Iowa voldoet in slechts 4% aan deze voorwaarden.

Nu komt men op het punt dat er geïnvesteerd moeten worden in varkensboerderijen om aan de eisen te voldoen. Als dat niet lukt zullen de leveranciers hun varkensvlees niet meer kunnen leveren aan Californië wat zorgt voor een tekort. Daardoor zouden de prijzen met 60% kunnen stijgen wat vooral voor restaurants een enorm effect heeft. De leveranciers van varkensvlees hebben daarom aangeklopt voor hulp van de staat.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *