Japan krijgt Ultraman burgers bij McDonald’s

McDonald's Japan UltramanMcDonald’s Japan heeft bijzondere burgers geïntroduceerd in samenwerking met Ultraman. Ultraman is een populaire Japanse actieheld die in 1966 het levenslicht zag door Tsuburaya Productions. Sindsdien zijn er vele films, series, games en merchandise van de held uitgekomen.

De burgers zijn er in twee varianten gemaakt met kip. Vooral het broodje is opvallend en heeft wel wat weg van de helm van Ultraman. De kip is gemaakt volgens een Japans gerecht “Chicken Tatsuta” dat alleen wordt verkocht door McDonald’s Japan. De kipburger wordt voorzien van gember en sojasaus, samen met knapperige geraspte kool en een romige, licht pikante saus. En geserveerd op een broodje met een nogal vreemde bult wat mogelijk de helm moet voorstellen van Ultraman.

McDonald's Japan Ultraman

Ook de andere kipburger is gemaakt volgens het Chicken Tatsuta” recept maar dan met gember-sojasaus, knapperige gesnipperde kool en romige en licht pikante saus afgewerkt met Miyazaki’s (de regisseur van Ultraman) specialiteit kip nanban. Dit is een nieuwe smaak van “Chicken Tatsuta” die goed samengaat met de rijke tartaarsaus en de textuur van uien en augurken, met de rijke smaak van zwarte rijstazijn.

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *