Japanners eren herfstmaan met hamburgers

Tsukimi BurgersIn Japan vieren ze de Tsukimi wat maan kijken betekent. De herfstmaan wel te verstaan heeft een speciale plek in het Japanse leven. En daar horen dan ook speciale maan snacks bij!


Advertentie


KFC
Zowel de Japanse KFC als McDonald’s hebben een Tsukimi burger. Die van de KFC heeft uiteraard een dikke plak (op Japanse manier klaargemaakt) kip er tussen gestopt. Verder bevat de Torori Tsukimi Wafu Chicken Katsu Sandwich (460 yen) een mix van soja en teriyakisaus, sla, mayonaise en een ei met dooier om de maan voor te stellen. Deze burger kost 460 Yen (€3,66).

Torori Tsukimi Wafu Chicken Katsu Sandwich

McDonald’s heeft maan menu
McDonald’s Japan heeft een heel menu gemaakt met Tsukimi snacks. Waaronder een burger (met en zonder kaas), drinken, een Tsukimi Muffin, een McFlurry en Tsukimi taart. De Tsukimi burger is verkrijgbaar met (370 Yen / € 2,94) en zonder kaas (340 Yen / €2,71) . Ook hier is de burger weer voorzien van ei met een dooier in de vorm van de maan.

McDonald's Cheese Tsukimi Burger

De Tsukimi Muffin voor wie in stijl gaat ontbijten met een prijskaartje van 330 Yen (€2,63):

Tsukimi Muffin

En dan is er nog de Noukou Fuwatori Tsukimi bestaande uit een rundvleesburger, bacon, kaas, gebakken ei, roerei en tomatensaus. Deze burger kost €390 Yen (€ 3,90).

Noukou Fuwatori Tsukimi

Bekijk de Tsukimi reclame van McDonald’s:

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *