Koffiekop om op te eten

Wat doet u voortaan met uw lege koffiekop? Jazeker, u eet hem op. Dat kan gewoon met de Cookie Cup, een uitvinding van de Venezolaanse ontwerper Enrique Luis Sardi voor het Italiaanse koffiemerk Lavazza. Binnenkort in de winkel maar nu al bij uw favoriete snackweblog. Hoe werkt zo’n Cookie Cup en waar smaakt het naar? En welke verpakking zou u zelf weleens willen snacken?
Geen afval
De moderne take-out cultuur levert veel eenmalig afval op. Hamburgerdozen, frietzakken, pizzadozen. U zit er maar mee en gooit ze doorgaans netjes in de prullenbak. Of per ongeluk net ernaast. Om het afvalprobleem op te lossen is in een samenwerking tussen het gerenommeerde Italiaanse ontwerpbureau Sardi Innovation en koffiemerk Lavazza is iets moois ontstaan. Een koffiekop om op te eten. Na een koffietje op straat gooit u de beker nooit meer weg. U eet hem op. Maar smaakt dat wel?

De zoete smaak
De Cookie Cup is gemaakt van deeg dat is bedekt met een speciale poedersuiker. Die suiker zorgt voor isolatie van de Cup, waardoor deze waterdicht is maar ook een heerlijke zoete smaak afgeeft. Binnenkort is er zelfs meer dan 1 smaak, want ook een chocolade-versie van de Cookie Cup wordt inmiddels ontwikkeld.

Eetbaar is de trend
Eetbare verpakkingen lijken een nieuwe trend. Het Franse designbedrijf MIIT kwam eerder met een recept voor een eetbare chocolade fonduepot, terwijl een Harvard professor bewaarbakjes ontwikkelde die smaken als hun inhoud.

Uw smaak
Wat denkt u, krijgen we in Nederland ook eetbare verpakkingen? En welke verpakking zou u dan weleens willen eten? Een frietzak met mayo-smaak, een knoflook-servet bij uw broodje shoarma of liever iets anders? Vertel, wat is uw lekkere idee?

Dick Vetter

Dick is altijd op zoek naar nieuwe snackmogelijkheden in binnen en buitenland. Hij is een echte praktijkman die al vroeg de schoolbanken verruilde voor de praktijk van de warme snackwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *