Kookboek voor frituurgekken

Fris frituren coverOnlangs verscheen het kookboek Fris Frituren. Een unicum want het gehele kookboek is volledig gewijd aan gerechten uit de frituurkeuken. Fris Frituren is geschreven door kookboekenschrijfster Angela Prins.

Samenwerking
Het kookboek bestaat uit 320 pagina’s en voorzien van vele foto’s en mooie recepten. Ik mocht het onlangs in ontvangst nemen zodat ik het eens goed kon doorlezen en er uiteraard hopelijk snel zelf mee aan de gang kan gaan.
Het boek geeft maar weer eens aan dat frituren niet per definitie ongezond hoeft te zijn. Logischerwijs is het boek dan ook in samenwerking met het Nederlands Frituurcentrum tot stand gekomen.

Fris frituren friet

Compleet
In het boek staan veel verschillende gefrituurde snacks. Zo gaat een heel hoofdstuk gaat over friet waarbij er met detail beschreven is hoe de frietjes het beste gemaakt kunnen worden. Maar ook vis, zoete snacks, groenten en vlees. Er is zelfs een hoofdstuk over saus in het boek opgenomen.

Aanwinst
Alle gerechten zijn voorzien van een uitgebreide beschrijving van de ingrediënten, een uitgebreid stappenplan en een gedetailleerde foto van het eindresultaat. Het boek is daarom een aanwinst voor iedere doorgewinterde snacker die graag zoveel mogelijk uit zijn of haar frituurpan haalt.

Kijk voor meer informatie op: www.frisfrituren.nl.

Fris frituren cover

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *