Nederlander probeert met burger van €5000 duurste hamburger ter wereld te maken

Hamburger met eiRobbert-Jan de Veen uit Voorthuizen gaat op 28 juni een poging doen om de duurste hamburger ter wereld te maken. Het doel is om met een burger van €5000 een vermelding te krijgen in het Guinness Book of World Records.

‘The Golden Boy’
Robbert-Jan is eigenaar van snackbar De Daltons en is al jaren gefascineerd door het boek vol records. Met een burger vol met exclusieve ingrediënten hoopt hij er zelf in te komen staan. Op de lijst met ingrediënten staan Dom Perignon-champagne, saffraan, iberico ham, Wagyu-vlees, kaviaar, king crab en een cold brew. Uiteraard mag bladgoud ook niet ontbreken. Vandaar dat de burger ook de naam ‘The Golden Boy’ draagt.

Levertijd van twee weken
De recordburger krijgt een prijs van €5000 ($6100) en stoot daarmee het oude record van $5000 uit de boeken. Robbert-Jan heeft de record burger al aan iemand verkocht. Mocht iemand ook benieuwd zijn naar ‘The Golden Boy’ dan is deze vanaf 28 juni te bestellen. De levertijd is door de exclusiviteit echter twee weken. De opbrengst van de burger wordt geschonken aan de voedselbank.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *