New York Pizza mag op Amsterdam Centraal geen hamburgers verkopen

Hamburger met eiDe rechter heeft uitspraak gedaan over een langlopend conflict tussen New York Pizza en de Nederlandse Spoorwegen (NS). New York Pizza wil graag op Amsterdam Centraal, net als op andere locaties, hamburgers verkopen . Volgens NS mag dat niet volgens het contract en  zijn er andere huurders zoals Smullers en Burger King die al burgers verkopen.

Langlopend conflict
De kantonrechter heeft nu besloten dat hamburgers niet mogen. Daarmee is een langlopend conflict eindelijk afgelopen. Als sinds 2012 probeerde New York Pizza de omschrijving van de verkoopbare snacks al zo breed mogelijk te krijgen. Maar uiteindelijk werd er gekozen voor de term “pizza’s en aanverwante artikelen”.

In 2013 probeerde New York Pizza een andere keten op Central Station te introduceren. Van Wok to Walk, Burgerbar en Maoz falafel ging NS alleen met de laatste akkoord. In 2015 voegde New York Pizza hamburgers toe aan haar assortiment. De pizzeria probeerde het vorig jaar weer met de melding dat het in het standaard assortiment zit. NS ging weer niet overstag. Vervolgens heeft New York Pizza bij de rechter gevraagd of hamburgers onder de aanverwante artikelen vallen.

Uitspraak
Nu heeft de rechter dan eindelijk uitspraak gedaan over de kwestie: “hamburger zijn geen aanverwant product van een pizza”. New York Pizza moet het op Amsterdam Centraal dus doen met de verkoop van pizza’s.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *