frikandel

Oerfriet van Aviko

Oerfriet AvikoTijdens de Horecava 2014 heeft Aviko Oerfriet gepresenteerd. Oerfriet is een op een speciale manier gesneden frietje, waardoor de hele aardappel kan worden gebruikt. Er zijn daardoor ook kleine stukjes aardappel zichtbaar en de friet smaakt meer naar aardappel. De Oerfrieten zouden daarmee de concurrentie moeten aangaan met verse friet.

Oerfriet om op te vallen
De Oerfriet is speciaal ontwikkeld voor ondernemers zodat ze zich kunnen onderscheiden ten opzichte van andere cafetaria’s. Om het woord bij de daad te voegen valt de Horecavastand van Aviko ook op. Al van grote afstand is de stand te zien met grote afbeeldingen van de Oerfrieten en kratjes met aardappels. Ook de rij van wachtende mensen is groot. Het lijkt even alsof iedereen de nieuwe frieten wil proberen.

Smaak
We sluiten aan achterin de rij en binnen een paar minuten hebben we een kleine portie friet in ons handen. We slaan bewust de saus over zodat we de smaak van de frieten het beste kunnen proeven. De frieten smaken niet naar de standaard cafetariafrieten. Ze hebben een eigen smaak. Lijken deze frieten vers? Dat is lastig om te zeggen. De eerste kennismaking is in ieder geval positief en zijn benieuwd naar een volle bak met mayonaise.

Aviko Oerfriet kratje

Deel dit op

Meer vet nieuws

Bourgondiër bitterbal

De Bourgondiër: snacks waar tijd voor wordt genomen

Ad van Geloven heeft op de Horecava een nieuwe snacklijn geïntroduceerd: de Bourgondiër. De Bourgondiër staat voor genieten, het allerbeste vlees, smeuïge ragout en een lekkere krokante korst.

Kwekkeboom Pittige Kaassoufle

Pikante Souflesse vs pittige kaassouflé

Ook voor de vegetariër of niet vleesliefhebber was er wat te snacken op de Horecava: een pikante Souflesse en een pittige kaassoufflé van Kwekkeboom. Wat is het verschil tussen deze twee pittige kaassoufflés?


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *