frikandel

Oerfriet AvikoTijdens de Horecava 2014 heeft Aviko Oerfriet gepresenteerd. Oerfriet is een op een speciale manier gesneden frietje, waardoor de hele aardappel kan worden gebruikt. Er zijn daardoor ook kleine stukjes aardappel zichtbaar en de friet smaakt meer naar aardappel. De Oerfrieten zouden daarmee de concurrentie moeten aangaan met verse friet.

Oerfriet om op te vallen
De Oerfriet is speciaal ontwikkeld voor ondernemers zodat ze zich kunnen onderscheiden ten opzichte van andere cafetaria’s. Om het woord bij de daad te voegen valt de Horecavastand van Aviko ook op. Al van grote afstand is de stand te zien met grote afbeeldingen van de Oerfrieten en kratjes met aardappels. Ook de rij van wachtende mensen is groot. Het lijkt even alsof iedereen de nieuwe frieten wil proberen.

Smaak
We sluiten aan achterin de rij en binnen een paar minuten hebben we een kleine portie friet in ons handen. We slaan bewust de saus over zodat we de smaak van de frieten het beste kunnen proeven. De frieten smaken niet naar de standaard cafetariafrieten. Ze hebben een eigen smaak. Lijken deze frieten vers? Dat is lastig om te zeggen. De eerste kennismaking is in ieder geval positief en zijn benieuwd naar een volle bak met mayonaise.

Aviko Oerfriet kratje

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *