Onderzoek wijst uit dat light frisdrank en fastfood niet samen gaan

McDonald's cheeseburger met baconU kent ze wel, van die mensen die een grote hamburger, een portie friet en een light frisdrank bestellen. Misschien doet u het zelf wel. Volgens een onderzoek is het een slechte combinatie om een suikervrij drankje te combineren met een koolhydraat-rijke maaltijd.

Hersenen in de war
Uit een onderzoek gedaan door Yale University blijkt namelijk dat de combinatie van koolhydraten en light frisdrank onze hersenen in de war brengt. De zoete smaak van de frisdrank doet het lichaam vermoeden dat er suikers inzitten. Ons lichaam gaat zich klaar maken om suikers te verteren die er vervolgens niet blijken te zijn. Dit zorgt dat u daarna juist veel zin heeft in suiker.

Effecten
Op de lange termijn kan dit zorgen dat het lichaam de suikers niet meer gaat verwerken. Als er dan wel suikers worden gegeten dan zal dit zorgen voor een piek in het bloedsuikerspiegel. Dit kan zorgen tot een toename van het gewicht, insulineresistentie of zelfs diabetes type 2.

Oplossing
De oplossing is simpel: zorg dat u de twee niet combineert. De cola light kan het best een uur na het eten gedronken worden. Wilt u toch iets drinken tijdens het eten? Drink dan water of normale frisdrank. Ja, u leest het goed. Gewone frisdrank bevat weliswaar genoeg suikers en calorieën maar het lichaam weet wel waar het aan toe is. U zult dan ook geen verlangen hebben naar suiker.

McDonaldsmenu
Fastfood en water, zo zien de onderzoekers het graag

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *