Wat de fastfoodindustrie doet om verspreiding van Corona tegen te gaan

Fastfood friet picantoDiverse fastfoodrestaurant ondernemen drastische maatregelen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. De maatregelen lijken soms overdreven maar als we Italië en China als voorbeeld nemen dan kunnen we zien wat de impact van het virus is.

Fastfoodrestaurants
Naast de standaard aanwezige veiligheids- en hygiëne-eisen gaan de grote ketens momenteel nog een stap verder. McDonald’s geeft aan dat ze het aantal zitplaatsen verkleinen, regelmatig de contactpunten zoals tafel, pinterminals, deurklinken reinigen en vraagt bezoekers om vooral met pin te betalen. Verder geven ze net als Burger King aan dat de drive-thru de veiligste optie is om geen besmetting op te lopen. Haal het op en eet het in de auto of thuis op.

Thuisbezorgd
Ook Thuisbezorgd heeft diverse maatregelen getroffen. Ze vragen om de betaling vooraf digitaal te doen. Bezorgers bellen aan en zetten de bestelde maaltijd voor de deur. Uiteraard wachten ze tot dat u open heeft gedaan. Met deze maatregelen vermijden ze ieder fysiek contact wat er voor kan zorgen dat het virus wordt overgedragen.

Snackbars
Een lokale snackbar in Borne heeft een plasticscherm opgehangen om de medewerkers te beschermen tegen het virus. In België zijn alle horecagelegenheden tot nader order gesloten. De verwachting is dat ze hun snacks over de grens gaan halen.

Gouden regel blijft, vermijdt direct contact en eet zoveel mogelijk het eten thuis op. Succes en eet smakelijk!

— Update
Sinds 15 maart 18.00 zijn de meeste horeca gelegenheden verplicht gesloten. Voorraden zijn door veel restaurants en cafetaria’s gegeven aan de voedselbank. Afhalen (waaronder de drive-thru) en bezorgen is vaak nog wel mogelijk. Betaal zoveel mogelijk met pin en neem de veiligheid en gezondheid in acht.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *