Opgelet: 4 juni is er een Frituurfestival in Drachten!

Frikandellen in frituurpanSchrap alle plannen voor 4 juni want dan wordt het Frituurfestival gehouden in Drachten. En welke snackliefhebber wil dat nou missen? Het Frituurfestival wordt georganiseerd door de Bruine Fruitschaal in samenwerking met restaurant Thús en Vintage coffee.

Het festival heeft al meerdere keren plaatsgevonden, maar steeds in een andere stad georganiseerd door de Bruine Fruitschaal in samenwerking met verschillende partijen. Door corona dateert de laatste versie van 2019. Jornt en Rutger van de Bruine Fruitschaal zeggen over het festival: “Het festival heb ik georganiseerd omdat ik niet tevreden was over bestaande foodfestivals. De deelnemers die ik kies voor mijn festival kunnen snackbarhouders zijn, restaurants en koks, hobbychefs en fabrikanten. Het leveren van een breed en gevarieerd aanbod is belangrijk op het festival. Van varianten op klassiekers tot bizarre combinaties: de essentie is dat deelnemers vernieuwend en innoverend bezig zijn. Zelfgemaakte eierballen en lihanboutjes tot zwierpatat en carbonara kroketten: ik wil bezoekers laten zien dat er meer is dan een frikandel en een kroket.”

Tijdens het festival kunnen snackers dan ook diverse hapjes eten, is er drinken en live muziek. Het evenement wordt gehouden op 4 juni in Drachten van 13.00 tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk.

Frituur Festival 2023

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *