Pierre Wind bedenkt pestofrikandel

FrikandelproeverijDe Haagse chefkok Pierre Wind heeft een unieke variant op de frikandel bedacht: de pestofrikandel. Pierre Wind gebruikt graag bijzondere smaken en is gek op de frikandel speciaal.


Advertentie


Frikandel met smaken
De pestofrikandel is tot stand gekomen met FHC Formulebeheer, de franchiseorganisatie achter cafetariaketens Family en Foodmaster. FHC bestaat 25 jaar en vroeg daarom Pierre Wind om een aantal recepten te ontwikkelen. Pierre Wind geeft aan dat hij vroeger een snackbar wilde hebben dus zag de uitdaging wel zitten. ‘In de jaren negentig had ik al de fantasieën voor een eigen frikandel. Ik als snackliefhebber vroeg me vele malen af waarom er in de vitrine geen frikandellen met smaken lagen‘. Ondanks zijn grote hoeveelheid kennis lukte het hem toen niet om een frikandel te maken die tegenstand kon bieden tot het standaard assortiment.

Pierre Wind met frikandel

Experimenteren
Goodlife Foods, al 25 jaar de leverancier van frikandellen bij FHC Formulebeheer, was gelijk enthousiast over het idee en wilde meedenken over deze speciale frikandel. Er werden twee emmers frikandellendeeg afgeleverd bij Wind, zodat hij kon gaan experimenteren. Pierre ging aan de slag en bedacht een variant met chocolade, sinaasappel, bier, truffel en pesto. Waarbij de pestovariant uiteindelijk als toegankelijkst en smakelijkst werd beoordeeld.

Frikandellen testen

Pierre’s top 5
Maar wat is een frikandel zonder saus? Daarom werd er ook speciale pestomayonaise ontwikkeld. Naast deze mayonaise zal de frikandel geserveerd worden met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Pierre Wind is verder losgegaan en heeft nog vier gerechten bedacht. Pierre’s top 5 bestaat uit de gouden burger, schudfriet, famsalon, knetterlekkere geitenkaassalade en de pestofrikandel. Deze snacks zijn tot en met juni exclusief verkrijgbaar bij Family en Foodmaster.

Frikandelproeverij

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *