Pizzapunt uit het frituurvet

Gefrituurde pizzaOmdat een pizza nog niet vet genoeg is heeft een creatieve kok bedacht om de Italiaanse snack in de frituurpan te gooien. De zogenaamde pizza tempura worden onder meer geserveerd in het Japanse restaurant Sake Bar Hagi gevestigd in New York.

Omdat een pizzapunt niet zomaar in een frituurpan kan, dat zou zo’n rotzooi geven, worden de pizzapunt eerst in tempura beslag gedompeld om daarna dicht te schroeien in het vet. De gefrituurde pizza snacks worden goed ontvangen, sterker nog het lijkt een hype te worden.

Het is niet voor het eerst dat een snack nog een extra krokante korst krijgt door het vet. Eerder werd het gedaan met een Big Mac, visburger en een hele boel andere snacks.

Deel dit op

Meer vet nieuws

Snack operatie

Operatie van marshmallow paaskuiken

Met uiterste precisie en met behulp van een scalpel voert de Food Surgeon een operatie uit. Een marshmallow peep wordt gevuld met crème uit een crème ei. Zitten we naar een operatie te kijken of naar een stukje food fetisj? Maakt het uit als het lekker smaakt?

Croissantjes in oven

Het land van de rijzende snacks

Iedereen heeft wel een keertje voor de oven gestaan om te kijken hoe een creatie langzaam maar zeker rijst. Het geeft veel voldoening als een snack langzaam maar zeker een heerlijk eindresultaat bereikt.


Reacties

  1. Hans

    Ziet er best lekker uit. Weet iemand of en wanneer dit naar Nederland komt?

  2. Super Mario

    Oei! ziet er verslavend uit, wie o wie??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *