Snacknieuws bezoekt Five Guys

Five Guys BurgerOnlangs was ik in Utrecht toen ik voorbij een Five Guys vestiging liep. Ik had in mijn tas nog bolletjes met kaas maar de kans om eindelijk bij dit restaurant te eten kon ik niet laten schieten. Als ik alle verhalen moet geloven dan zijn de burgers van Five Guys heel lekker. Ik keek er daarom al naar uit om het zelf te proberen.

Uitgangspunten
Five Guys heeft een aantal uitgangspunten zo staan er geen vriezers in Five Guys-vestigingen, alleen maar een koeling. Alles is vers en met hand gemaakt. Daardoor is een burger ook prijziger dan een gemiddeld fastfoodrestaurant. Zo moest ik voor een burger € 8,50 betalen en een portie (kleine) friet € 3,50.

Five Guys Utrecht

Quotes
Het restaurant ziet er netjes uit. Er is een lang entree tot aan de balie en diverse zitjes. Aan de muur hangen diverse quotes van vooraanstaande kranten over Five guys. Eenmaal bij de balie aangekomen begint het. Ik kies een hamburger maar dan krijg ik heel veel keuze.

15 toppings voor burger
Ik mag mijn burger samenstellen aan de hand van vijftien toppings. Denk dan aan sla, uien, tomaat, augurk, champignons, jalapeño, paprika en diverse sauzen zoals ketchup, mayonaise, mosterd, barbecuesaus en pikante saus. Sommige ingrediënten kunnen ook nog gebakken worden dus de hoeveelheid variaties zijn enorm. Voor iemand die nog niet eerder bij Five Guys heeft gegeten zijn het veel keuzes. De medewerker is vriendelijk en geduldig. Gelukkig staat er (op dit tijdstip) geen rij. Ik kies veilig, standaard, zodat ik de burger goed kan proeven. De volgende keer zal ik wat creatiever proberen te zijn. Ook neem ik een portie friet.

Aan de zijkant van het restaurant staat een saus dispenser. Daar kan ik de frietjes voorzien van saus en er staat ook een frisdrankautomaat. Wie drinken heeft gekocht kan het daar zelf (bij)vullen. Typisch Amerikaans.

Wow!
Als de bestelling klaar is kan ik het in een zak ophalen. Er is weinig gedaan aan de verpakking, het broodje zit in zilverfolie en de frietjes zwerven door de zak heen. Ik pak de burger uit het folie en zie een enorme burger. Wow! Plotseling denk ik weer aan al die quotes aan de muur. Na een paar happen weet ik ook precies waarom er zoveel mensen fan zijn van Five Guys. Alle ingrediënten zijn vers en de burger is zorgvuldig in elkaar gezet. Het vlees is smaakvol en de burgers zijn met de handgemaakt. Dit alles zorgt er voor dat het geen 13 in een dozijn burger is. En dat is ook te proeven. Daarnaast is het veel, het is een grote burger met veel vlees, wat de prijs naar mijn idee ook meer verantwoord. Ik geniet er dan ook met volle teugen van. Dit zijn geweldige burgers.

Five Guys Burger

Zout
De kleine portie friet blijkt ook enorm te zijn. De frietjes zijn vers gesneden en bevatten nog stukjes schil. Het maakt het geheel authentiek. Deze portie friet is naar mijn idee wel iets te zout. Ik weet niet of dit toeval is of het de Amerikaanse maatstaven zijn maar van mij mag dat iets minder.

Five Guys Friet

Zeer tevreden
Alles bij elkaar ben ik zeer tevreden over mijn eerste Five Guys bezoekje. Als ik in de buurt ben zal ik er zeker weer eten. Five Guys heeft momenteel vestigingen in Almere, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *