Raket met chocolade

Wat is er gebeurd met het raketje met de chocolade punt?

Raket met chocoladeVroeger was er een raketje met een chocolade punt. Tegenwoordig blijkt die chocolade punt er niet meer te zijn. Waarom is het chocolade puntje, waar veel van ons goede herinneringen aan hebben, verdwenen?

Het chocolade hoedje blijkt bij onderzoek niet bij een raketje te horen. Het was geen raketje maar een Apollo. De Apollo werd gemaakt door Caraco een fabrikant die als logo een kinderhoofd heeft met een Mexicaanse hoedje op. Caraco produceerde naast de Apollo ook de ijsjes: agentje, Prikkebeen, Orange split en Mexicaantje.

Historie
Sinds de jaren 60 maakt Caraco alleen maar ijs. Daarvoor begon het, onder een andere naam, als een bakkerswinkel. In de jaren 80 werd er samengewerkt met Unilver, waarna de fabriek in 1985 overgenomen werd. In 1996 werd de naam Caraco opgeheven en daarmee de Apollo ijsjes met een chocolade puntje. Mogelijk heeft er mee te maken dat het te veel leek op een raketje van Ola die ook uit dezelfde fabriek kwam. De fabriek ging daarna voor unilever andere ijsjes produceren voor Ola, Hertog en Ben & Jerry’s.

Maar sinds vorig jaar is Caraco weer actief als merk. Dus wie weet komt u de ijsjes weer tegen! Al blijft het voorlopig bij een suikervrije dubbellikker, gelukkig wel met een chocolade top.

Foto flickr.com / Boudewijnberends

Voor jou geselecteerd:

3 thoughts on “Wat is er gebeurd met het raketje met de chocolade punt?

  1. Ik herinner me die Apollo ook.. maar mis hem niet echt..
    Wat ik wel mis zijn diverse ijsjes van de duitse ijsfabrikant Scholler Mowenpick die hier in Nederland door Nestle geleverd werden. Toen die zich terug trokken van de Nederlandse markt verdwenen hardlopers als de Speedy en het zakje met 5 smaken mini ijsjes Spookies !! Ook de Bum Bum was een hardloper waar nu na jaren bij mij in de zaak nog steeds naar gevraagd wordt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *