Friet

Snacknieuws test churros die u thuis kunt maken

ChurrosChurros zijn gefrituurde snacks die men in Spanje graag eet als tussendoortje. In Nederland kennen we de snack vooral van de kermis en braderieën. De Spaanse snack is via het merk Ellest ook uit de diepvries verkrijgbaar. Snacknieuws werd gevraagd om deze churros te testen. De churros in kwestie zijn gemaakt van tarwebloem, zonnebloemolie, scharrelei en zout. Er zijn ook churros die gemaakt worden van aardappels.

Spaans elftal
Wat is het beste moment om een Spaanse snack te testen? Tijdens een wedstrijd van het Spaanse elftal. Helaas heeft het weinig succes want 90 minuten later is het Spaanse elftal uitgeschakeld. Echter mag dat de pret niet drukken want de churros hebben gesmaakt. Maar laten we beginnen bij het begin.

Churros Ellest

Saus en poeder
De churros zitten met ongeveer 20 stuks in de verpakking. Per persoon testen we er vier wat een redelijke portie is. We testen er eentje zonder saus, eentje met het bijgeleverde kaneelpoeder, eentje met poedersuiker en eentje met chocoladesaus.

Smaak
De churros smaken, hoe kan het ook anders, naar aardappel. Zonder garnering smaken ze wat saai. Tijd dus om de kaneel er op te strooien. De smaak is goed in balans. De hartigheid van de churros past goed bij de zoete kaneelsmaak. Ook poedersuiker past goed bij de churros. Tenslotte proberen we de combinatie met de chocoladesaus. Ook deze is goed te doen maar zeker niet zo lekker als de variant met kaneel. het lijkt daarom logisch dat Ellest kaneelpoeder in de verpakking doet, het is de lekkerste combinatie.

Churros EllestChurros Ellest

Oordeel
De churros van Ellest zijn een perfecte afwisseling tussen de chips en de bittergarnituur. Men zal verrast zijn van de snack die, met verschillende garneringen, bij veel mensen in de smaak zal vallen. Goed nieuw voor wie de churros thuis wilt gaan proberen: ze zijn nu al verkrijgbaar bij: Jumbo, Boni, Deen en Hoogvliet en zullen binnenkort in diverse andere supermarkten verkrijgbaar zijn.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *