Snacknieuws test de Clean Label Mayonaise

Clean label mayonaiseOnlangs mocht de redactie weer aanschuiven als testpanel. Deze keer viel de eer te beurt aan de Clean Label Mayonaise de jongste telg van de firma Oliehoorn uit Zwaag. Op de ontvangen potjes een label met behalve de naam de veel belovende opdruk 80%, nou we zijn benieuwd!


Advertentie


Goedgekozen naam
Alleen al met de naam Clean Label springt Oliehoorn op de rijdende trein die  op weg is naar ‘mag het een beetje natuurlijker’ en als eindstation Back to Basic heeft. Clean label op zich staat voor een veel bredere trend die in 2016 door zal breken en eigenlijk is het waar we allemaal aan toe zijn: mag het allemaal met wat minder toevoegingen mag het wat natuurlijker…. Lekker eerlijk zoals Oliehoorn het zelf omschrijft.

Back to Basic
De mayonaise is opgebouwd met alleen maar natuurlijke E-nummers, glutenvrij en zonder kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen.  De eieren in de mayonaise zijn van Rondeelkippen. Dit zijn zeg maar scharrelkippen in een nog natuurlijker omgeving, een soort scharrelkippen plus dus. Voeg daarbij de 80% plantaardige olie (raapolie) en de basis ingrediënten heb je bij elkaar.

Clean label mayonaise

Onze test
Inmiddels zijn de frieten klaar, dus iedereen wil aanvallen, hieronder ziet u de opmerkingen van ons testpanel en ons eindresultaat.

 Bevinding
 Kleur
ziet er natuurlijk uit, niet zo kunstmatig, bleek, wit, lichter dan andere mayo’s, de kleur is prima, mooi roomwit, niet te geel en niet te bleek
 Geur
Ruikt naar azijn (2x), fris, niet specifieke mayo geur, de nieuwe mayonaise heeft een rijk aroma, een fijne mayo-geur die uitnodigt om je aardappeltje er eens lekker door te halen
 Structuur
stevig (2x), lekker vet, dik en romig, mijn lepel blijft er in staan, de structuur is prima, een lekkere lodderige saus die prima aan je aardappel en stukje vlees blijft hangen, toch is het niet zo dik dat je het moeilijk ergens op kan smeren
 Smaak
je proeft eigeel, zacht van smaak, erg romig (2x), volle smaak, licht zure nasmaak, de smaak is uitstekend, een mooie volle romige smaak
 Eindresultaat
lekker, verdomd lekker, lekkere mayo om van te blijven eten, een wereld mayonaise, ben zeer te spreken over deze nieuwe saus van Oliehoorn, hoewel ik ook niet ander verwacht had, gezien de kwaliteit van de andere sauzen van Oliehoorn, een heerlijke volle romige mayo, een uitstekende saus voor bij aardappels, frietjes en verschillende vleessoorten

En als extra tip: de saus is ook goed te combineren is met een andere saus. Voor sommige onder ons een belangrijk punt. In dit geval had een van de testers voor het vlees de Black Jack (een barbecue saus) van Remia. De combinatie van de mayonaise van Oliehoorn en deze Black Jack is erg goed. De Mayonaise geeft de Black Jack net een lekker extra romige smaak. Uitermate goed te combineren dus!

Clean Label Mayonaise op bord

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

3 gedachten over “Snacknieuws test de Clean Label Mayonaise

    • 26 februari 2016 om 18:56
      Permalink

      Beste mevrouw van Eckeveld,

      Je bent dus nooit te oud om te leren blijkt wel weer. De woorden waar u zich aan stoort zijn van mij. De redactie wil bij een test als deze onze bevindingen zo ongecensureerd en authentiek mogelijk registreren juist om te benadrukken dat wij als redactie van Snacknieuws onafhankelijk zijn en dicht bij onze lezers staan. Ik als geboren Amsterdammer heb een bepaalde woordkeus en als ik ergens enthousiast over ben wil het bewuste woord mij wel eens ontvallen. Het zou flauw zijn om mij achter Oliehoorn te verschuilen en hen de schuld geven omdat zij de Clean Label Mayonaise gewoon te lekker hebben gemaakt, dus ik hoop dat u mij vergeeft als ik u beloof dat ik mijn persoonlijke bevindingen bij volgende testen iets zorgvuldiger zal omschrijven.

      Hans.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *