Snacknieuws test de Heinz (seriously) GOOD Mayonaise

Heinz Seriously Good MayonaiseMeestal krijgen we de flessen of potten opgestuurd maar deze keer liep de voorbereiding net wat anders. Mijn plaatselijke super had een actie met deze nieuwe Heinz mayonaise dus was ik in staat een paar gratis potten te sparen. Het was de hoogste tijd voor een test dus kwam dit bijzonder goed uit.

Good mayonaise, helemaal in stijl, in het Engels, met vrije uitloopkippen zonder kleur- en smaakstoffen dit moet de derde of vierde mayo fabrikant al zijn die op deze manier in de veranderende markt zijn weg zoekt. Weet niet of dit de standaard is zag namelijk in een tv reclame al andere vormen, maar onze test flesjes kwamen in een fijne knijpflacon vorm- top!

Heinz Seriously Good Mayonaise

Inmiddels zit het test team rond de tafel en de frieten zijn warm dus daar gaan we!

Snacknieuws Gouden 5 test
Kleur: roomwit, blank, bleek, niet geel, gebroken wit (2x)
Geur: Azijn, mosterd ruik ik, beetje azijn, zurige azijn lucht
Structuur: egaal, stevig (er blijft een lepel in staan- zgn. Hans test), beetje dun voor mayo, prima!
Smaak: romig, achter in de keel wat azijn smaak, vrij zacht, op de achtergrond. Niet chemisch. Zurig, niet dominant.
Totaal: Lekker, dacht eerst wat vlak maar is op de achtergrond aanwezig. Misschien meer voor in salades dan voor bij de frieten. Lekker op een sandwich. Had meer smaak moeten hebben.

frietjes mayotest

Voor jou geselecteerd:

5 thoughts on “Snacknieuws test de Heinz (seriously) GOOD Mayonaise

 1. Ik heb helaas meerdere flesjes gekocht maar één ding weet ik zeker, het zijn wel de laatste.
  De inhoud komt zeer slecht uit het flesje en dat is al direct te merken nadat ik deze de eerste keer heb gebruikt.
  Volgens het etiket bevat het flesje 215 gram, nu weegt het flesje met inhoud nog 140 gram en erger ik mij kapot. Het komt er nu nog met kleine plofjes uit, maar daarna moet ik het flesje openknippen om meer als de helft nog te kunnen gebruiken.

  Ik weet dat ik 1 van de weinigen ben die klaagt over een produkt, maar voorspel u dat deze variant geen lang verkoopleven beschoren is.

 2. Beste T.Hofman,

  gewicht hebben we niet echt bestudeerd tijdens de test maar wat u aangeeft is inderdaad wel een groot gewichtsverschil, is het geheel niet ingedikt omdat u ook al een geeft dat het er moeilijk uit komt. Heeft u naar de indicatie van de houdbaarheidsdatum gekeken ? en de andere flesjes ook een groot gewichtsverschil ?? ik zou Heinz eens contacten wie weet wat er uit komt…. misschien ook met een klein plofje (sorry grapje van Hans)

  Hans M.

 3. Dag Hans,

  Ik wist niet precies he ik het moest omschrijven maar een klodder(tje) klinkt zo negatief.

  De mayonaise is gewoon veel te dik en blijft overal in het flesje hangen en het eerste flesje had het ook al
  De houdbaarheidsdatum van deze en de andere 4 flesjes die ik heb staan is tot 4-1-2019 dus daar ligt het niet aan.

  Ik ga Heinz zeker contacten, groet Theo

 4. Hoi Theo,
  ja in onze structuur test blijft een lepel in de Heinz Mayo staan (wat we noemen de zgn Hans test) maar anderen van de Snacknieuws redactie vonden het zelfs iets te dun voor Mayo ….. ik zou in je mail/brief zeker ook naar onze test verwijzen. Succes en hou ons op de hoogte.

  groet Hans

 5. Goedemiddag. Ik heb het gesprek een beetje gevolgd en ben ook niet zo kundig. Voor mij is de smaak bepalend. Misschien een optie om de fles niet doorzichtig te houden maar met een kleurtje. De mayonaise en de ketchup vind ik de Heinz kwaliteit waardig. Ik vind deze producten ook niet te vergelijken met vaak die dunne prut die wij in supermarkt kopen. Ik vind kwaliteit belangrijk als consument net als de smaak. Ik vind dit een goeie mayonaise die zeer goed is te gebruiken om zelf een knoflooksaus te maken. Ik vind dit 1 van de beste mayonaise en ketchup waar naar mijn mening veel zorg is besteed. Over smaak valt niet te twisten maar ik vind hem lekker en romig en de fles komt bij mij wel leeg. Zet hem een op de dop😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *