Snacknieuws test Maestro Southern BBQ

Maestro Southern BBQDe Maestro is een burger die steeds terugkomt in een ander jasje. Dit keer heeft McDonald’s de burger voorzien van een barbecuesaus. Past de saus bij de burger en is de verkoopprijs van ruim zes euro gerechtvaardigd? Wij probeerden de Maestro Southern BBQ uit en geven antwoord op deze vragen.


Advertentie


De nieuwe Maestro Southern BBQ bevat twee Angus Beef burgers met bacon, cheddarkaas, crispy onions, Batavia sla en een sesam- en maanzaadbroodje. De  burger heeft de naam te danken aan de toegevoegde Southern Style BBQ saus.

Saus
Wij namen de proef op de soms en gingen voor deze nieuwe burger. Wat direct opvalt is dat de burger naar de barbecuesaus ruikt, de saus druipt ook van de burger af en is dus prominent aanwezig. Tijdens het eten moeten de handen diverse keren zo gepositioneerd worden dat er geen saus op kwam. De Maestro burger heeft van zichzelf al een rokerige, de zoete dunne barbecuesmaak past daar prima bij. De gekozen barbecuesaus is weer niet heel speciaal, wel lekker, maar niet uniek.

Maestro Southern BBQ bovenkant

Prijs
De Maestro is altijd al aan de prijs, dus is het begrijpelijk dat andere varianten ook deze prijs hanteren. Maar €6,10 voor een hamburger is flink voor een fastfoodrestaurant. U krijgt daarvoor wel een complete, grote burger. Waarschijnlijk de grootste burger uit het assortiment van McDonald’s. Wie de Maestro Southern BBQ in menu vorm koopt is zo tien euro kwijt, zeker met frietsaus, milkshake en/of grote friet.

Oordeel
De  Southern Style BBQ saus en de Maestro passen goed bij elkaar. Het is daarom zeker een burger om eens te proberen. Echter blijft de burger aan de prijs en dat zal sommige liefhebbers afschrikken.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *