Snacknieuws test Papadia van Papa John’s

Papa John's Doorgesneden PapadiaPapa John’s heeft onlangs de Papadia in Nederland geïntroduceerd. Een lunch gerecht gebaseerd op het het Italiaanse gerecht Piadina. Deze nieuwe snack heeft onze aandacht gewekt en willen we daarom graag zelf proberen. Hup, bestellen maar!


Advertentie


De Papadia is een Italiaanse flatbread sandwich rijkelijk gevuld met diverse ingrediënten. Er is keuze uit vijf verschillende soorten: BBQ Chicken Papadia, Italian Sausage & Pepperoni Papadia, Ham & Six Cheese Papadia, Philly Cheese Steak Papadia en een Veggie Papadia. De Papadia’s kosten € 7,99 per stuk.

Papa Johns's Papadia

De bestelling
Bij het bestellen lopen we tegen een paar onhandigheden aan. De Papadia’s worden geïntroduceerd als een lunchgerecht. We willen het daarom ook als lunch bestellen. Met het vele thuiswerken zijn we wel toe aan een stevige lunch. Echter is de vestiging waarbij wij bestellen alleen op vrijdag en in het weekeind om 12 uur geopend. Op de dag dat wij het willen bestellen is de vestiging pas om 16 uur open. Daarom probeerden we het later weer, nu op een zaterdag. Maar toen we een bestelling wilden doen van vier Papadia’s kregen we de melding op de website dat er altijd een pizza bij de bestelling moet zitten. Uiteindelijk hebben we dit opgelost door een pizza en drie Papadia’s te bestellen, maar het is een vreemde eis. Een minimumbedrag of bezorgkosten zouden dit waarschijnlijk op kunnen lossen.

Papa Johns opengevouwen Papadia

Papadia’s
Wij testen dit keer de BBQ Chicken Papadia en de Italian Sausage & Pepperoni Papadia. De BBQ Chicken Papadia is een flatbread sandwich met een goede kwaliteit kip en een mix van mozzarella en BBQ-saus. De Italian Sausage & Pepperoni is een Italiaans flatbread gevuld met een combinatie van tomaten pizzasaus, Italiaanse worst, peperoni, echte mozzarella en een snufje oregano.

Papa John's Doorgesneden Papadia
De Italian Sausage & Pepperoni Papadia van Papa John’s.

De smaaktest
De eerste Papadia die we voor geserveerd krijgen is de Italian Sausage & Pepperoni. De ingrediënten passen goed bij elkaar en zorgen voor een lekker geheel. De bodem (het broodje) is knapperig en dun. Er is weinig brood wat we ervaren als een goed iets. Het gerecht heeft het meest weg van een dubbel gevouwen pizza op een knapperige bodem. Het smaakt erg goed dus op naar Papadia twee, de BBQ Chicken. De BBQ saus heeft een zoete smaak en vormt een goed geheel met de ingrediënten op het knapperige broodje. Door de kip, saus en uitjes heeft deze Papadia een stuk meer structuur en is ook veel dikker dan de eerste Papadia. Dat is ook goed te zien op de foto’s boven en onder deze alinea.

Papa John's Doorgesneden Papadia2
De BBQ Chicken Papadia van Papa John’s

Saus
Bij alle Papadia’s van Papa John’s wordt standaard knoflooksaus geleverd. We hadden tijdens de test in eerste instantie gehoopt op een echte knoflooksaus maar zowel qua smaak als qua structuur lijkt de saus niet op knoflooksaus. Het doet meer denken aan gesmolten kruidenboter. Het past daardoor bij alle smaken van de Papadia’s.

Papa John's Knoflooksaus

Conclusie
Vooral het bestelproces zou wat soepeler kunnen, maar eenmaal daar doorheen gekomen is het zeker de moeite waard. Want de Papadia’s zijn een heerlijk lunchgerecht. Het is weer heel iets anders dan pizza en toch zijn er veel overeenkomsten. Al zouden wij het niet alleen bestellen voor de lunch, het kan ook op een zomeravond (met een salade of een toetje) gegeten worden want het is een aardige maaltijd. Misschien is het net iets kleiner dan een pizza. Hoe dan ook zijn we zeer over de Papadia’s te spreken en zijn we het unaniem eens dat het gerecht de prijs dubbel en dwars waard is.

De Papadia’s kosten € 7,99 per stuk en zijn te bestellen via Papa John’s.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *