The Mayo Sisters collectie

Snacknieuws test truffel, pir piri en aioli mayo van The Mayo Sisters

The Mayo Sisters collectieEerder dit jaar waren we enorm enthousiast over de mayonaise van The Mayo Sisters. Nu daar drie nieuwe varianten aan toe zijn gevoegd willen we deze natuurlijk ook proeven. En die mogelijkheid kregen we ook.

The Mayo Sisters zijn uniek omdat ze alles in eigen beheer houden. Ze zijn bij het hele productieproces van begin tot eind betrokken. De sauzen zijn 100% plantaardig, glutenvrij, suikervrij en bevatten geen kleur of smaakstoffen. De zussen zijn gestart met een mayonaise met een authentieke Franse smaak waar nu drie nieuwe varianten aan toe zijn gevoegd: truffel, pir piri en aioli.
De sauzen worden geleverd in een stevige tube met een zwarte dop. Op het etiket en door de doorschijnende tube is te zien welke saus welke is. De basis van de sauzen is steeds hetzelfde: koolzaadolie, water en azijn. Op voorhand verwacht ik het meest van de aioli waar ik een groot fan van ben. Maar alle smaken zijn goed te combineren met mayonaise.
The Mayo Sisters collectie
Geur
Zowel de piri piri, als de aioli en de truffel ruiken allen fris en naar azijn. Dat is gezien de ingrediënten ook niet zo vreemd.  Maar in de aioli hadden we een flinke knoflookgeur verwacht.
Structuur
De sauzen zijn allemaal stevige mayonaises. De ingrediënten van de piri piri en de truffel zijn zichtbaar in de saus.
Smaak
De basis ingrediënten die we eerder al noemden komen in elke saus weer terug en bepalen mede met de naamgevers op de flessen de smaak. De drie mayonaises hebben geen uitgesproken smaak. De smaken zijn aanwezig maar niet overheersend, het zit hem vooral in de details. Zo zijn de kruiden van de piri piri goed te proeven maar hadden we het nog pittiger verwacht. De aioli smaakt ook naar knoflook maar ook dit is weer niet heel dominant aanwezig. En ook de truffel is ook zonder een uitgesproken truffelsmaak wel heel smakelijk te noemen.
Conclusie
Dat de sauzen van The Mayo Sisters niet alleen voor veganisten of mensen met een glutenallergie zijn moge duidelijk zijn. De sauzen zijn van hoge kwaliteit en de toegevoegde suikers, kleur of smaakstoffen worden zeker niet gemist. De nieuwe smaken zijn een welkome uitbreiding op het assortiment maar zijn tegelijkertijd niet heel uitgesproken in de smaak. Daarmee zal een echte knoflookliefhebber waarschijnlijk een saus willen met meer knoflook. Net als dat de liefhebber van een pittige saus niet geheel aan zijn trekken komt bij de piri piri saus. Maar daardoor passen de sauzen bij diverse gerechten en zullen ook door meer mensen lekker gevonden worden.
Waar verkrijgbaar
De sauzen van The Mayo Sisters zijn op verschillende plekken verkrijgbaar. Bij Bol.com is er een pakket met alle drie de nieuwe smaken en een grote variant van de original mayonaise saus verkrijgbaar. Dit pakket kost € 19,95.
The Mayo Sisters collectie

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “Snacknieuws test truffel, pir piri en aioli mayo van The Mayo Sisters

  1. Gekocht voor de eindejaarsfeesten: prima spul! Smaakt trouwens nog dat tikkeltje beter als je weet dat het een ambachtelijk product is uit Nederland. Top mayo’s, ik word meteen vaste klant!

  2. Ik heb drie vatianten besteld bij butlon. Erg goedkoop, maar dat komt omdat ze deze bagger nergens anders kwijt kunnen. Niet romig, niet lekker. De truffel en piri piri proberen nog om dat te maskeren, maar de basis klopt gewoon niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *