Stoofvlees-friet is de Vlaamse klassieker
Stoofvlees-friet is verkozen tot HET Vlaamse gerecht. Tv-kok Jeroen Meus riep kijkers op om te stemmen op allerlei Vlaamse gerechten die de kok in de afgelopen vijf jaar heeft klaargemaakt tijdens zijn programma. 14.331 kijkers gaven gehoor aan deze oproep en kozen voor Stoofvlees-friet.
Worst met rode kool
Jeroen kan zich vinden in de uitslag. Hij vindt Stoofvlees-friet een geweldig Vlaams gerecht. Maar als hij zelf zou mogen kiezen dan zou worst met rode kool op 1 staan.
Ook in Nederland
Voor wie Stoofvlees-friet niet kent: stoofvlees is de benaming voor vlees dat op een laag vuurtje is gegaard (gestoofd) om het mals te maken. Doe het stoofvlees op/naast/bij de frieten en u heeft een Stoofvlees-frietje. Overigens wordt het frietje ook in Limburg, Zeeland, Noord-Brabant en delen van Gelderland geserveerd.
Top 10 Vlaamse klassiekers
In de top 10 stonden naast het stoofvlees-friet nog een aantal andere Vlaamse snackspecialiteiten:
1. Stoofvlees-friet
2. Witloof met hesp in de oven
3. Steak-friet met sla en bearnaisesaus
4. Vol-au-vent
5. Balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus
6. Asperges op z’n Vlaams
7. Konijn met pruimen
8. Kalfstong in madeirasaus
9. Zeetong ‘à la meunière’
10. Steak tartaar
Correctie: ” de stoofvlees ” is natuurlijk “het stoofvlees”
Bedankt, blijkbaar is er overheen gelezen. Het foutje is inmiddels aangepast.
Groet,
Joost