Texelse boeren verkopen lamsvlees barbecuepakket

Vlees van Texelse schapenWie aan Texel denkt, denkt aan schapen. Er wordt dan ook gezegd dat het lekkerste lamsvlees afkomstig is van Texel. Vereniging Schapeneiland Texel een samenwerking aangegaan met Grutto om Nederland te voorzien van dit lamsvlees.


Advertentie


Duurzaam
Grutto is namelijk het bedrijf achter Koopeenkoe.nl. Net als bij koop een koe zal het vlees op unieke manier van kop-tot-staart worden verwerkt. Verder wordt volgens het crowdbutching principe gewerkt. Dit betekent dat de dieren eerst worden verkocht, voordat deze worden geslacht. Zo gaat er niks van het waardevolle vlees verloren. De lammeren worden onder de beste omstandigheden gehouden. De schapen van het Texelaar ras blijven minimaal 100 dagen in de wei en groeien op bij de moeder. De dieren worden op Texel geboren en geslacht.

Vlees van Texelse schapen

Toerisme
Hiermee hoopt de vereniging Schapeneiland Texel te voorkomen dat de schapen van het eiland verdwijnen. Dit zou onder meer slecht zijn voor het toerisme want de schapen zijn een bezienswaardigheid en horen bij Texel.

Bestellen
De pakketten zijn voor barbecue bereiding samengesteld. Het pakket bevat onder andere een lamsrack, lamskoteletten, lamsgigot, hamburgers en merguez worstjes. Deze pakketten kunnen worden besteld op Koopeenkoe.nl en worden thuisbezorgd in heel Nederland.

 

 

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *