Vandaag is het Nationale Krokettendag

Broodjes kroketVandaag, 9 oktober, is het Nationale Krokettendag. Op deze dag vieren we de kroket. Gemiddeld worden er in Nederland zo’n 300 miljoen kroketten per jaar gegeten, dat zijn er 25 per persoon.

Ontstaan
De krokettendag is ontstaan op 9 oktober 2014 toen het Krokettenboek van Johannes van Dam werd uitgebracht. De recensent Johannes van Dam overleed een jaar eerder en dit was postuum zijn ode aan kroketten. Op zijn geboortedag, 9 oktober, werd sindsdien de dag van de kroket.

Initiatieven
Er zijn verschillende initiatieven om de dag bijzonder te maken. Op diverse plekken worden kroketten met korting aangeboden. Zoals bij Bram Ladage waar een kroket 1 euro kost. Maar door corona is de aandacht voor de feestdag van de kroket wel een stuk minder.

Frituurcentrum deelt certificaten uit 
Het Nederlands Frituurcentrum grijpt Nationale Krokettendag aan om Met Goud Bekroond-certificaten uit te reiken aan drie makers van ambachtelijke kroketten. In Alkmaar, Castricum en Eindhoven zullen oorkondes worden vergeven voor onder meer huisgemaakte vleeskroketten, een groentekroket en een appeltaartkroket.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *