Vegetarische bitterballen gemaakt van restafval

Portie bitterballenTijdens de Dutch Design Week is er een nieuwe snack gelanceerd: De Balletjes. Deze balletjes zijn gemaakt van aardappelresten, bier en kaas. De aardappelresten zijn overblijfsels na het produceren van friet.

Frietproducent FrietHoes uit Haarlem bleef na het bereiden van friet restanten aardappels overhouden. Kasper van Heerden, kok bij FrietHoes, gebruikte het afval voor een nieuwe snack: De Balletjes. Door het uitblijven van vlees zijn De Balletjes een vegetarisch alternatief voor de bitterbal.

Deel dit op

Meer vet nieuws

De RIP-izza is de heetste pizza ooit

De Engelse pizzaketen Morrisons heeft speciaal voor Halloween een zeer pittige pizza gelanceerd. De gelimiteerde RIP-izza scoort liefst 1 miljoen op de schaal van Scoville. Dat is 200 keer pittiger dan de Tabasco-saus of en een jalapeño.

Restaurant serveert laatste maaltijd van personen in dodencel

Het Ningen Restaurant uit Tokio heeft een zeer aparte menukaart. Op de menukaart van dit pop-up restaurant, dat slechts twee weken open is, staan namelijk de laatste maaltijd die ter dood veroordeelden kozen voordat hun leven werd beëindigd.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *