frikandel

Wedstrijdverslag Frikandel XXL – Burek (Nederland – Noord-Macedonië)

Frituurpannen FrikandelleneetwedstrijdTja, wat moeten we hier nu over schrijven? Uw trouwe Snacknieuws-redactie en gastredactie van ICTZaakwaarnemer hadden het alweer bij het juiste eind.

Het hoogtepunt voor de Macedonische keuken vond plaats nog voordat het vet op temperatuur was en de chefs begonnen te koken; een van de sous-chefs had al aangekondigd zijn spatel en schort aan de wilgen te hangen. Hij kreeg uit handen van de aanvoerder van de Nederlandse keuken een mooi presentje in zijn handen gedrukt.

Een roemloze ondergang
Maar goed, we zeiden het al: de Burek wordt doorgaans vooral met groenten gevuld en niets was gister minder waar. Wat een saaie snack! Het kwam voor ons dan ook niet als een verrassing dat ze zonder ook maar 1 noemenswaardig wapenfeit het toernooi uit zijn geknikkerd. Een roemloze ondergang.

Hoe anders vergaat het onze Trots. Hij smaakt deze zomer zo ongekend goed, dat alle kritiek en twijfel over chef de Boer al als bitterballen op een borreltafel verdween.

Gister was dan ook geen uitzondering op de regel, steeds meer wordt de Frikandel XXL door Europese media dan ook als favoriet voor de titel gezien. Andere chefs speelden dit maal de hoofdrol, maar ook dit keer heeft Peter’s Snack Vereniging weer een flinke stempel gedrukt op de geleverde prestaties.

Sportzomer 2021Sportzomer 2021

De Frikandel XXL intimideert
‘De Frikandel XXL intimideert’, kopt Marca. ‘Een ontspannen triomf van de dellen van Frank de Boer, die weer heerlijk met saus en uitjes werden geserveerd. De spaanse sportkrant ziet dat ‘het beste uit Nederland, nu de zomer echt van start is gegaan, nog beter uit het vet komt.’

Ook AS heeft niets dan lof voor het chefs-ensemble onder leiding van Frank de Boer. Na 2 snack-toernooien waarbij Nederland schitterde door afwezigheid gaven zijn aan dat ‘een EK-snacks zonder Oranje is als een vakantie met lokale i.p.v. Hollandse snacks.’

Stapel frikandellen
Ook de reservebank mocht dit keer van het vet proeven.

Perfect gegaarde dellen
Naast dat het logo op de schorten van de chefs een leeuw is, een symbool van kracht en vet dat perfect op temperatuur is, heeft een van de chefs de leeuw zelfs op zijn brede schouders en rug laten zetten. Er was heel wat te doen over de beste man, maar ‘nu hij zijn transfer naar de roemruchte cafetaria Blaugrana heeft afgerond, schitterde hij als nooit tevoren’ haakt het Britse Sky Sports in. Zijn snelle denken en bewegingen in de keuken, waren echt van toegevoegde waarde en zorgden ervoor dat de dellen perfect gegaard waren en werden voorzien van de perfecte hoeveelheid ui.

Het Duitse Sky is eveneens lovend over Oranje. ‘Nederland heeft ook zijn derde groepswedstrijd in de stad van Van Dobben gewonnen en wordt steeds meer titelkandidaat. In de duidelijke 3-0 zege op Noord-Macedonié leverden de chefs kokkerellend opnieuw een overtuigende prestatie.’

Het Europees Kampioenschap Snacks is een samenwerking van ICTZaakwaarnemer en Snacknieuws.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *