Wedstrijdverslag Frikandel XXL – Utopenci (Nederland – Tsjechië)

Frikandel geplet in zakjeWerkelijk alles ging gisteren mis. Het vet was te lauw, te veel frikandellen tegelijk in het vet, ketchup in plaats van curry. De Tsjechische snack Utopenci heeft de Frikandel XXL verslagen en daarom gaat de Nederlandse trots naar huis als een mini frikandelletje.

Nederlandse fans boos op de Koninklijke Nederlandse Snack Bond (KNSB).

***We houden het kort vandaag, uit angst dat wij onszelf niet in toom kunnen houden qua taalgebruik***

WAT EEN AANFLUITING!!!! SCHANDE!!!!

Nergens smaakte de frikadellen gister zo slecht als in de Hongaarse Puskas Arena. De beste stuurlui staan aan wal zegt men wel eens, gister bleek dat geheel terecht. Het zal ons op de redactie niet verbazen als NL, onder leiding van welke willekeurige chef dan ook, verder was gekomen dan onder chef Frank de Boer.

De vorige snacks die we wisten te verslaan hadden weinig tegenstand te bieden en men kon, zoals wij al kenbaar hadden gemaakt, haast niet anders dan uitgaan van overwinningen. De eerste serieuze beproeving voor chef De Boer resulteerde direct in een ongekende flater. Al hadden we vooraf al aangegeven dat de Utopenci een gevaarlijke snack is.

Frikandel geplet in zakje
De wedstrijd samengevat: overal en nergens saus en uitjes, behalve op de plek waar het moet zitten.

Hij kwam met de raarste tactiek op de proppen; in de eerste helft maakte hij gebruik van kokosolie in het frituur. In de tweede helft stopte hij zijn dellen in de Airfryer, iets dat alleen in zijn eigen bovenkamer een goed idee leek. Toen hij tot slot ook nog eens een van de twee top souschefs van Peters Snack Vereniging uit de keuken haalde, was het einde nabij.

Sportzomer 2021Sportzomer 2021
De souschef van P.S.V. werd vervangen door een nieuwe. Een nieuwe die veel te veel aandacht heeft voor zijn messen-hobby, en niet genoeg oog heeft voor het echte werk: de frituurpan. Of het puur onvermogen was of vooral angst voor de steekgrage kok is ons op de redactie niet duidelijk geworden. Zijn collega’s wisten hem in ieder geval niet te vinden.

Eerlijk gezegd hebben we aan dit toernooi, en vooral de match van gister, niets anders dan een hele zure nasmaak overgehouden. En dan hebben we het niet over de lekkere zuurtjes van Kesbeke. Uw redactie wacht momenteel met smart de berichtgeving af waarin de KNSB wereldkundig maakt dat zij de chef hebben ontslagen. Na meermaals falen hopen wij voor alle snackliefhebbers wereldwijd dat hij in de toekomst geen keukens meer zal leiden.

Het Europees Kampioenschap Snacks is een samenwerking van ICTZaakwaarnemer en Snacknieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *