Wereldkampioenschap Thanksgiving kalkoen eten

Op 22 november was in New York het wereldkampioenschap Thansgiving kalkoen eten. Iedere deelnemer kreeg een kalkoen van 5 kilo en 10 minuten om zo veel mogelijk van de kalkoen te eten.

Tactiek
Volgens een van de deelnemers is het eten van een kalkoen moeilijker dan het eten van hotdogs of hamburgers. “Met een kalkoen heb je een hele vogel die je moet op eten. Dat kan op verschillende manieren. Maar je moet een tactiek hebben om een kalkoen op te eten”. Een andere deelnemer dacht steeds aan de zombieserie The Walking Dead: “hoe zou een zombie het aanpakken, als het een mens eetwedstrijd was?

Zwarte Weduwe
Sonya “de Zwarte Weduwe” Thomas won de eetwedstrijd door meer dan 2,5 kilo kalkoen te eten. Als winnaar kreeg ze 1,581 dollar. Eerder dit jaar won de Zwarte Weduwe al een eetwedstrijd door 183 kippenvleugels te eten.

Voedselbank
De organisator, Wild Turkey 81, heeft 81 kalkoen gedoneerd aan een voedselbank in New York om families in nood te helpen de Thanksgivingvakantie door te komen. Ook Major League Eating, de overkoepelende organisatie voor eetwedstrijden, heeft een bijdrage geleverd aan de voedselbank.

Bekijk hieronder een samenvatting van de wedstrijd:

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “Wereldkampioenschap Thanksgiving kalkoen eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *