Zoete aardappelfrites van Smullers getest

De zoete aardappelfrites zijn al even verkrijgbaar bij Smullers. Helaas is deze snack nog niet bij alle Smullersvestigingen verkrijgbaar. Dus toen ik op station Amsterdam was, kon ik eindelijk de frietjes proberen.

De medewerker van Smullers geeft aan dat de zoete aardappelfrites het beste smaakt met de chilisaus van Oliehoorn. Nu ben ik een echte Oliehoorn fan dus kom maar op met die saus. Als tweede tip krijg ik om er uitjes op te doen. Nou kom maar op! Het is een mooi schouwspel van oranje kleurige friet, licht gekleurde saus en heel veel uitjes.

De zoete aardappelfrites is lekker knapperig. Heel anders dan normale friet. De frietjes smaken niet heel uitgesproken zoet. Ook qua structuur merk ik duidelijk verschil met de standaard friet. De chilisaus is redelijk pittig en past goed bij de friet. De saus lijkt op basis van mayonaise gemaakt en bevat kleine stukjes peper. De uitjes passen vervolgens weer prima bij de frietjes en saus. Een goed geslaagde combinatie dus.

Na het eten kan je er nog van nagenieten want het brand nog even na. Een portie zoete aardappelfrites met chilisaus en uitjes kost € 4,10.

Ergens halverwege dit snackfestijn.

Deel dit snacknieuws op:

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.