10 tips om veiliger te barbecueën

Vlammende barbecue (Flickr / Combust)Barbecueën is niet alleen een eetfestijn in zomer. Soms gaat er wat mis. Jaarlijks moeten er tientallen personen naar het ziekenhuis doordat het barbecueën mis is gegaan. Met deze 10 tips, bedacht door een Belgische verzekeringsmaatschappij, kunt u veiliger barbecueën.


Advertentie


  1. Plaats de barbecue op een stevige ondergrond
    Zorg dat de barbecue op een harde, stabiele ondergrond staat.
  2. Zorg voor een windvrije plaats
    Er kunnen soms vonken van een barbecue afkomen. Dit is een gevaarlijke combinatie met wind. Zorg daarom dat de barbecue op een windvrije plek staat.
  3. Steek de barbecue veilig aan
    Gebruik geen benzine of spiritus of andere ontvlambare stoffen. Maar gebruik wel houtskool of aanmaakblokjes.
  4. Gebruik een waaier
    Als het vuur aangewakkerd moet worden dan kunt u het beste een waaier of blaasbalg gebruiken.
  5. Let op met uw kleding tijdens het barbecueën
    Geen ontbloot bovenlijf of trainingspak maar een barbecueschort.
  6. Vermijd alcohol
    Helaas, het advies is om de barbecuekok niet te laten drinken.
  7. Controleer de toevoerslang van de gasbarbecue
    U kunt de slangtesten door deze in te smeren met zeepsop. Ziet u belletjes dan zitten er gaatjes in de slang.
  8. Zorg voor veilig materiaal
    Gebruik barbecue bestendig materiaal zoals metalen spiesjes.
  9. Hou een blusmiddel bij de hand
    Het is verstandig om een blusmiddel bij de hand te houden zoals zand of een blusdeken.
  10. Doof de barbecue met zand
    Na gebruik blijft een barbecue nog uren warm, u kunt de barbecue doven met zand.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “10 tips om veiliger te barbecueën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *