12-uurtje

Alles over een twaalfuurtje

12-uurtjeEen twaalfuurtje is een lunchgerecht dat bij een lunchroom niet mag ontbreken. Waaruit bestaat een twaalfuurtje en hoe komt dit gerecht aan de naam twaalfuurtje?

Samenstelling
Het gerecht bestaat over het algemeen uit drie boterhammen met een ei, kroket en ham/kaas. Ook zit er vaak tomaten soep en wat salade bij. verwacht niet te veel van die salade want dit is meer versiering. De samenstelling kan enigszins variëren, zo zijn er ook varianten met vis. Maar over het algemeen is de kroket een zekerheid. Wie een twaalf uurtje van de kaart kiest krijgt in ieder geval de vraag of er witte of bruine boterhammen bij geserveerd moeten worden.

De naam
De naam van het twaalfuurtje is ontleend aan het tijdstip waarom het genuttigd wordt. Aangezien het een lunch gerecht is , draagt het de naam van het lunch tijdstip: 12 uur. Twaalfuurtje is ook een andere naam voor een lunch of lunchpakket.

Prijzen
Mensen met weinig tijd kiezen graag voor bekend simpel gerecht. Een twaalfuurtje is dan uitermate geschikt. Daarnaast bevat het gerecht van alles wat. Prijzen van een twaalfuurtje kunnen door de verschillende samenstelling ook variëren. De goedkopere varianten zullen zo rond de €7,50 kosten, een variant met vis kost bijna twee keer zo veel.

12-uurtje

 

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *