In Zuid-Afrika is er een barbecuereglement

Barbecue cirkelBarbecueën is een serieus zaak, niet alleen in Nederland maar ook in andere landen. In Zuid-Afrika noemen ze barbecueën liefkozend Braai. Bij een Braai wordt een Braai master aangesteld om het vlees zo goed mogelijk te bereiden.

Maar er komt veel meer bij kijken. Er is zelfs een reglement om een braai in goede lijnen te laten verlopen. Er staat bijvoorbeeld in wie de Braai master is en waar hij/zij aan moet voldoen. Een echte Braai master heeft een Braai assistent die hem/haar voorziet van de belangrijkste apparatuur, vervangend Braai master is, en moet zorgen voor genoeg bier. De andere aanwezige worden aangeduid als Spectators (toeschouwer). In het kort komt het er op neer dat ze vooral hun Braai mening voor zichzelf moeten houden. Daarnaast is het zorgen van goede sfeer (door grappen te vertellen) en luisteren naar de Braai Master een belangrijk punt voor de toeschouwers.

Dan is er nog zoiets als The S.A.L.A.D. Salade is verre van het hoofdgerecht maar volgens de Braai regels zorgt het voor wat kleur op de tafel en het bord. Daarnaast heeft men de illusie dat het eten daardoor gezonder is.

Bekijk het Braai reglement.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *