Belg wint WK frikandellen door er 23 te eten

Stapel frikandellenRik Nauwelaerts heeft afgelopen zaterdag tijdens het WK frikandellen eten er 23 op weten te eten. Deze veeleter van Belgische komaf werd op het WK van 2015 al eens derde. De frikandel is zijn lievelingssnack en dat bleek ook na de wedstrijd. Er lag er nog eentje die hij zonder blikken of blozen at want anders “zou de snack toch weggegooid worden”!

De winnaar van vorige editie, Kevin van Ooijen, moest na zes frikandellen opgeven. Het ging niet zoals gepland want de snacks vielen niet lekker. Daarmee viel een van de grootste concurrenten van Rik Nauwelaerts uit. Van de 36 deelnemers wist alleen Rik boven de twintig frikandellen uit te komen. En dat is een topprestatie want 23 frikandellen staat gelijk aan zo’n 1,7 kilo vlees! Overigens staat het record frikandellen eten nog steeds op 47 in een uur.

Acht uit twaalf
Met winst won Rik de titel en bijbehorende kampioensgordel en diverse andere prijzen waaronder een tattoobon van de organisator ‘Stay Classy Tattoo’ uit Schiedam. Het is inmiddels de achtste keer dat de Belg een frikandellen eetwedstrijd won, hij nam er aan twaalf deel.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *