De Meester gehaktbal

Meester gehaktbalNaast de GoulashPUCK hadden de mensen van De Vries van Oers nog meer voor ons in petto. Op de Horecava werd namelijk de de Meester gehaktbal geïntroduceerd. Dit is een gehaktbal die mede dankzij de kruiden en de rulle vleesstructuur niet zomaar een balletje is.


Advertentie


Kwaliteitsbal
De Meester bevat 68% vlees waarvan maar liefst 53% rundvlees en 15% varkensvlees. De meeste andere gehaktballen hebben veel meer varkensvlees en ook soms kip omdat dit goedkoper is. Met de Meester gehaktbal is er gekozen voor een kwaliteitsbal. Zodoende is er dus gekozen voor veel rundvlees en een beetje varkensvlees. Het varkensvlees maakt het geheel net even iets vetter.

Meester gehaktbal

Maaltijd op brood of los 
Volgens de producent de Vries van Oers komt de bal het best tot zijn recht in de gebonden jus. De bal zou daar dan minimaal 30 minuten in moeten liggen voor een heerlijk mals resultaat. Om de bal nog wat unieker te maken kan deze, mits aanwezig bij de desbetreffende cafetaria of restaurant, in een speciaal de Meester pannetje geserveerd worden. Dat geeft ook wel aan dat de gehaktbal niet alleen op brood maar ook als losse snack of bij een maaltijd past.

125 en 175 gram
Natuurlijk happen we nog even een stukje mee van de bal. Het is een smaakvolle bal met veel structuur. Zeker in de jus is het een sappige bal. Geen dertien in een dozijn stuiterbal. De bal die we op de Horecava hebben gezien en geproefd hebben weegt 125 gram maar inmiddels heb ik begrepen dat er ook een variant van 175 gram komt. Daarmee valt er nog meer te genieten!

Meester gehaktbal

 

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *