Belgische studenten eten ongezond

Broodje DonerUit onderzoek gedaan onder bijna 1400 Belgische hogeschoolstudenten blijkt dat studenten over het algemeen niet gezond eten. Het onderzoek werd uitgevoerd door Christelijke Mutualiteit (een Belgisch ziekteverzekeringsfonds).


Advertentie


Geen ontbijt
In een enquête moesten studenten zelf hun eetgewoontes beoordelen. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de studenten drie maaltijden per dag eet. Voornamelijk het ontbijt schiet er bij in. De studenten die nog thuiswonen slaan het ontbijt vaker over, dit komt vooral door een langere reistijd. Onderweg eet men dan een snack, maar dat is niet meegeteld als ontbijt. 

Na het avond eten
Vooral hapklaar voedsel is in trek bij studenten die op zichzelf wonen. Zo eten ze vaker rauwe groente en fruit. Dit komt waarschijnlijk zodat er dan niet gekookt hoeft te worden. Thuiswonende studenten eten mee met wat de pot schaft en dat is vaak wat gezonder.

Verder blijkt dat vooral de mannelijke studenten na het avond eten zich nog te goed doen aan diverse snacks, het drinken van alcohol en gesuikerde drankjes. Ach, was ik maar weer een student.

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *