Als ik zeg chocolade, wafels en bier dan denkt u aan België. Soms kan het leven van een blogger zo mooi zijn als een Belgische bakkerij ons vraagt om wafels te testen. Helemaal als deze wafels nergens anders verkrijgbaar zijn.
Bakkerij Raphaël
Eerst over de bakkerij. Bakkerij Raphaël maakt al meer dan 20 jaar authentieke producten zoals rozijnen- en suikerbrood, worstenbroodjes, appelflappen, boterkoeken, baguettes en dus ook wafels.

De wafels
De wafels, daar draait het nu om. Momenteel heeft de bakkerij vier verschillende soorten. De wafels zijn gemaakt met 13 verschillende granen en zaden. Volgens de bakkerij gaat het hier om gezondere wafels, niet dat we daar opletten bij Snacknieuws, maar het is mooi meegenomen. De zeer oude graan en zaadsoorten die in de wafels zitten worden wegens de hoge kostprijs niet meer gebruikt. Deze bakkerij doet dat dus wel en laat daarmee de snackers van nu, de traditie herleven.
Vier soorten
Momenteel heeft bakkerij Raphaël vier verschillende wafelsoorten in het assortiment: zachte wafeltjes met of zonder chocolade, en harde wafeltjes (galette) met of zonder chocolade. Ook zijn er plannen voor suikerwafel en de suikervrije wafel.

Smaak
Een mooi verhaal maar hoe smaken de wafels? Heerlijk! Maar wat weet ik als Nederlander van wafels? Niet zo veel. Mijn vergelijkingsmateriaal komt van de supermarkt. Maar dit is hele andere koek. Tijdens het schrijven van dit blog heb ik er al twee op en neig naar mijn derde wafel. Ook de mede-redactieleden smullen van deze wafels. Kortom met de smaak zit het wel goed.
Wilt u de wafels proberen? Ga dan naar Bakkerij Raphaël in Deurne, Antwerpen. Kijk voor meer informatie op hun website: bakkerij-raphael.be.




Geef een reactie