Belgische wafels

Belgische wafels laten traditie herleven

Belgische wafelsAls ik zeg chocolade, wafels en bier dan denkt u aan België. Soms kan het leven van een blogger zo mooi zijn als een Belgische bakkerij ons vraagt om wafels te testen. Helemaal als deze wafels nergens anders verkrijgbaar zijn.

Bakkerij Raphaël
Eerst over de bakkerij. Bakkerij Raphaël maakt al meer dan 20 jaar authentieke producten zoals rozijnen- en suikerbrood, worstenbroodjes, appelflappen, boterkoeken, baguettes en dus ook wafels.

Bakkerij Raphaël

De wafels
De wafels, daar draait het nu om. Momenteel heeft de bakkerij vier verschillende soorten. De wafels zijn gemaakt met 13 verschillende granen en zaden. Volgens de bakkerij gaat het hier om gezondere wafels, niet dat we daar opletten bij Snacknieuws, maar het is mooi meegenomen. De zeer oude graan en zaadsoorten die in de wafels zitten worden wegens de hoge kostprijs niet meer gebruikt. Deze bakkerij doet dat dus wel en laat daarmee de snackers van nu, de traditie herleven.

Vier soorten
Momenteel heeft bakkerij Raphaël vier verschillende wafelsoorten in het assortiment: zachte wafeltjes met of zonder chocolade, en harde wafeltjes (galette) met of zonder chocolade. Ook zijn er plannen voor suikerwafel en de suikervrije wafel.

Vier soorten wafels
Zachte wafeltjes met of zonder chocolade, en harde wafeltjes (galette) met of zonder chocolade.

Smaak
Een mooi verhaal maar hoe smaken de wafels? Heerlijk! Maar wat weet ik als Nederlander van wafels? Niet zo veel. Mijn vergelijkingsmateriaal komt van de supermarkt. Maar dit is hele andere koek. Tijdens het schrijven van dit blog heb ik er al twee op en neig naar mijn derde wafel. Ook de mede-redactieleden smullen van deze wafels. Kortom met de smaak zit het wel goed.

Wilt u de wafels proberen? Ga dan naar Bakkerij Raphaël in Deurne, Antwerpen. Kijk voor meer informatie op hun website: bakkerij-raphael.be.

Belgische Wafels

Voor jou geselecteerd:

4 thoughts on “Belgische wafels laten traditie herleven

 1. Ook ik heb deze wafels al geproefd. Ik ben geen snoeper, toch zijn ze meer dan heerlijk! Als ik ze vergelijk met wafels van de warme bakker of iedere andere wafel van de supermarkt, kan je hier wel spreken over een luxe product. Wat zou het fijn zijn om deze gewoon in de supermarkt te kopen. Ik hoop dan ook, dat ze hier snel te verkrijgen zijn.
  Groet Laurens

  1. Wij hopen met u mee dat ze snel in de supermarkt komen te liggen!!
   we doen ons best om ervoor te zorgen dat iedereen onze wafels kan proeven, maar we zijn nog maar net gestart met het promoten, dus we zullen moeten afwachten wat de supermarkten antwoorden.
   In elk geval zijn ze in België al op sommige plaatsen te verkrijgen!

   Groetjes Raphael.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *