Caribisch snacken II – King Kong Bonaire

Bonaire King-KongVia de mail had ik al een tijdje een uitnodiging van Asko: hé als je weer eens op ons eiland bent, kom dan eens een hamburger van King Kong proeven. Verleden week was het zover en stond ik, op het zonovergoten Bachelor’s Beach met dicht geknepen ogen, de menukaart te bestuderen. Uiteraard werd het de Bachelor Beach Burger aangevuld met frieten in de speciale mosquito repellent sauce (muggen afwerende saus).

Roeping
Terwijl Asko mijn burger bereid praten we verder. Hij woont al jaren op Bonaire en nadat hij een tijdlang operations manager was geweest bij een van de vele duikscholen op het eiland begon toch zijn oude horeca beroep steeds meer te trekken. De druk en de constante concurrentiestrijd om de beste duikschool te blijven deden hem besluiten om het over een andere boeg te gooien. Hij schafte een oude Groningse snackkar aan en koos er voor een eerlijke hamburger te presenteren waar zoveel mogelijk verse producten in zijn verwerkt.    

Bonaire King-Kong

Op de foto
Inmiddels is mijn hamburger klaar en loop ik voorzichtig naar een schaduwrijke plek want de noord oost passaat is hevig vandaag en ik wil niet dat de helft van mijn frieten al uit mijn bakje waait.  Eerst een foto en dan eten. Zo dat smaakt, het is een beste burger en de muggen afwerende saus ? Die saus is een eigen creatie van Asko en bestaat hoofdzakelijk uit sterke knoflook en peterselie samen met de krokante frieten een perfecte match… en van muggen heb ik die dag geen last gehad.

Bonaire King-Kong

Waarom King Kong?
Maar waarom de naam King Kong? Hij zocht een eenvoudige naam die goed in het gehoor ligt en een vriend heeft er een pakkend logo bijgemaakt. De naam en zijn kar zijn inmiddels een begrip op het eiland. De zaken gaan goed, Asko staat op een plek met voldoende parkeergelegenheid en zijn klanten komen letterlijk uit alle windrichtingen: duikers, toeristen en ‘locals’. Iedereen weet inmiddels King Kong te vinden en u dus ook als u op Bonaire bent.

Bonaire King-Kong Bonaire King-Kong

Dit artikel is een vervolg op Caribisch snacken.

Voor jou geselecteerd:

3 thoughts on “Caribisch snacken II – King Kong Bonaire

  1. Mexicano,

   dat is een groene peper en geeft deze hamburger een zeer aparte smaak sensatie. Een klein hapje peper en dan een hap hamburger – je moet het eens proberen

   Hans

 1. Het is inderdaad een groene peper, om precies te zijn een pepperoncino uit het zuur. Het geeft een extra bite aan de burger en het zorgt dat je broodje niet weg waait op het winderige Bonaire.

  Asko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *