Code rood in Amerika: hamburgers raken op

Hamburger kaas en baconCode rood in Amerika: de hamburgers raken op! Door het coronavirus zijn er te weinig hamburgers voorradig in de Amerikaanse supermarkten en fastfoodketens. Het probleem zal voorlopig nog aanhouden.

120 kilo per jaar
Fastfoodketens Wendy’s geeft aan dat bijna 20% van de restaurants geen hamburgers meer heeft. In diverse supermarkten hebben ze de vleesconsumptie aan banden gelegd zodat men niet te veel vlees koopt. En dat valt de Amerikanen zwaar want ze eten gemiddeld 120 kilo vlees per jaar. Dat is meer dan elk ander land.

Besmettingen
De oorzaak van het vlees te kort komt door de vele besmettingen bij Amerikaanse slachterijen. Veel migranten werken, waar men elkaar snel kan besmetten, werken veelal immigranten in de slachterijen. Ze zijn bang om hun baan te verliezen en komen dus ook met (milde) klachten op het werk. Gevolg is dat er bij diverse slachterijen veel besmettingen zijn (geweest).

Trump
President Trump, zelf een groot liefhebber van fastfood, heeft aangegeven met Wendy in gesprek te gaan. Ook verzoekt hij de slachterijen om weer op volle kracht te gaan. De vakbond UFCW geeft op haar beurt weer aan dat er zeker twintig mensen zijn overleden die in de vleesindustrie werkten. Ook zijn er minimaal 5000 mensen met het virus besmet. Ze voelen dus weinig om de productie op korte termijn op te schroeven.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *