Het Algemeen Dagblad heeft onlangs vier fijnproefers gestrikt om diverse mayonaise te testen. De jury bestond uit Bert Slotboom (souschef), Martine Reukema (foodblogger), Arn Zuyderduin (eigenaar Vlaams friteshuis van Gogh) en Pim Haaksman (kok en presentator kookprogramma’s).
De mayonaises zijn puur geproefd, dus zonder friet of snack. Uit het onderzoek komt maar weer eens naar voren hoe groot het verschil is tussen mayonaise en frietsaus. Aangezien het hier alleen mayonaise betreft mag de saus vooral niet te zoet zijn. Uiteindelijk komt de jury tot de volgende uitslag:
positie |
naam |
prijs |
cijfer |
1. |
Van Wijngaarden – Zaanse Mayonaise |
€0,53 (€0,31/100ml) |
8,3 |
2. |
Calvé – De echte |
€1,56 (€0,35/100ml) |
6,3 |
3. |
Remia – Extra romig |
€1,24 (€0,25/100ml) |
5,5 |
4. |
Hellmann’s – Bring out the best |
€2,69 (€0,62/100ml) |
5,1 |
5. |
Aldi – Trophy Smaakmakers |
€1,09 (€0,18/100ml) |
4,4 |
6. |
Gouda’s Glorie |
€1,99 (€0,24/100ml) |
3,8 |
7. |
Belze Majoneis van Tons Mosterd |
€2,99 (€0,91/100ml) |
3,8 |
De lekkerste mayonaise
Volgens de jury van het AD is de Zaans mayonaise van van Wijngaarden dus de lekkerste mayonaise. De mayonaise heeft een prima zuurtje, romig, smeerbaar en lekker. Gezien het hoge cijfer is de uitslag unaniem. Opvallend is dat er maar twee geteste mayonaises een voldoende kregen. En dat vooral de duurdere mayonaise van Hellmann’s en Tons Mosterd tegenvallen. Eerder werd door een panel van Kassa de mayonaise van Hellmann’s werd verkozen als de lekkerste maar bezoekers van Snacknieuws denken daar heel anders over.
Geef een reactie