Waterbal

De gezondste bitterbal ter wereld

WaterbalJonathan Marcus is er in geslaagd om een gepaneerde bal met water te frituren. Het is dus eigenlijk de gezondste bitterbal ter wereld.

Nutteloze ideeën
Voor de conventie: “Stupid Shit No One Needs & Terrible Ideas Heckathon” worden keer op keer nutteloze ideeën bedacht en uitgevoerd. Zo kreeg Jonathan het verzoek om water te frituren. Andere juweeltjes zijn de non-ad-blocker waarbij u alleen reclame krijgt te zien, YOUrinate een systeem dat laat weten wanneer u moet plassen en een stok met een pizzapunt dat dient als hulpje voor het eten van pizza.

Calciumalginaat
Het frituren van water is niet alleen heel lastig maar ook erg gevaarlijk. Het water kan in het frituurvet uitzetten en ontploffen met alle gevolgen van dien. Daarom voegde hij een laagje calciumalginaat toe waarna het balletje gepaneerd kon worden. Een paar minuten later was de waterbal klaar en kon geproef worden.

Smaak
Tsja, de smaak bleek verschrikkelijk te zijn. Maar dat was ook geen onderdeel van de opdracht. Jonathan noemde de waterbal de meest smakeloze gefrituurde snack ooit.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *