De elf redenen waarom we fastfood eten

Waarom eten wij fastfood? Het antwoord op deze vraag probeerden onderzoekers te geven door 600 Amerikanen te ondervragen. De deelnemers aten minstens drie keer per week fastfood. Na ieder bezoek aan een fastfoodketen moesten de deelnemers uit een aantal redenen kiezen om aan te geven waar ze het meest mee eens waren.

Vervolgens kon deze top elf opgemaakt worden:

 1. Het kost weinig tijd
 2. Het is makkelijk
 3. Ik houd van de smaak van fastfood
 4. Het is goedkoop
 5. Ik heb te weinig tijd om te koken
 6. Het is een traktatie voor mezelf
 7. Ik houd er niet van om zelf eten te bereiden
 8. Mijn vrienden/familie houden ervan
 9. Het heeft voor mij een sociale functie
 10. Er is een groot aanbod van voedzame producten
 11. Het geeft mij plezier

Er zijn dus veel antwoorden die aangeven dat fastfood snel en makkelijk is. Precies wat de naam “fastfood” doet vermoeden!

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *