De frikabal: een frikandel speciaal in een bitterbal

FrikabalBij het beste idee van Nederland komen de vreemdste uitvindingen voorbij: een steekkar die de wielen kan draaien, een bos bloemen drager of steunkousen met een rits. Af en toe zit er een juweeltje tussen zoals de frikabal. Een frikandel speciaal (dus met ui, mayonaise en curry) in de krokante korst van een bitterbal.


Advertentie


Presentatrice Britt Dekker is niet vies van een frikandel, bij haar valt de frikabal daarom direct in de smaak. Bedenker Armand van Velden legt aan de jury uit dat de frikabal echt het ei, pardon, bal van Columbus is. Als u heerlijk op een terrasje zit wilt u geen vieze vingers. Daarom is het handig dat deze snack alles in één heeft.

De jury van het televisieprogramma is echter minder snel overtuigd en denkt dat de bedenker meer kans heeft bij een leverancier. Nou Mora, Beckers of De Vries Snacks lezen jullie mee? Wij willen de frikabal!

Bekijk de video.

Frikabal jury

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

4 gedachten over “De frikabal: een frikandel speciaal in een bitterbal

 • 18 november 2014 om 09:52
  Permalink

  Het klinkt aannemelijk en theoretisch heeft de bedenker gelijk met het idee van een snack die praktisch alles in zich heeft. Echter, in praktijk denk ik dat de consument graag zelf mosterd, curry, chilisaus of een ander sausje erbij lepelt. In het verleden had Laan Snacks ook ooit een dergelijke snack geïntroduceerd. Dit was de Twinny, een gehaktsnack met een satésaus vulling. Ondanks het productie-technische hoogstandje is dit ook geen echte topper geworden. Mocht het lukken om een Frikabal machinaal te kunnen produceren, dan zou dit product alleen al op basis daarvan een groot succes mogen worden. Zo zie ik het als fabrikant. Maar ik vrees dat de consument zich hiervan niet bewust is en uiteindelijk kiest voor een balletje of (mini) snack waarmee ze zelf een saus naar keuze kunnen kiezen.

  Beantwoorden
  • 18 november 2014 om 13:19
   Permalink

   Beste Martin,

   Hartelijk dank voor het delen van je expertise en je professionele kijk op de Frikabal. Soms zijn de ideeën mooier dan de uitvoering. Toch zou ik de Frikabal, zij het in een haalbaarder concept (bijvoorbeeld zonder saus), maar wat graag proberen.

   Vriendelijke groet,

   Joost

   Beantwoorden
 • 25 januari 2015 om 20:55
  Permalink

  Ik ben het helemaal eens met Martin, ik wil zelf de saus kunnen kiezen. Ik denk dus ook dat dit een flop gaat worden.

  Beantwoorden
 • 20 juli 2021 om 01:41
  Permalink

  Twinny geen succes? hier in Stein waren we er dol op! de gimmik zou er een moord voor plegen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *