De lekkerste hamburger van Nederland 2016

Sparerib burgerDe wedstrijd de lekkerste hamburger van Nederland categorie fastest 2016 heeft een terechte winnaar opgeleverd, daar waren we het direct over eens. Deze wedstrijd tijdens en op de Horecava gehouden kent als belangrijkste regel dat je 4 identieke creatieve hamburgers bakt in 6 minuten tijd. Ja creatief want het doel van deze wedstrijd is het stimuleren van de creativiteit en de inventiviteit bij het samenstellen van een makkelijk reproduceerbare hamburger.16 deelnemers
16 deelnemers stonden ingeschreven en de spanning was vanaf het begin te snijden niet alleen bij de deelnemers, die toch op een podium voor een groot en vaak deskundig publiek snel hun creatie in elkaar moesten zetten maar ook bij ons aan de jurytafel: ook hier moest er onder hoogspanning gegeten en geanalyseerd worden. Elke 3 minuten werd ons een nieuwe hamburger geserveerd die we dan op vele punten en facetten moesten beoordelen.

Voorbereiding lekkerste hamburger

Hoogniveau
Het niveau bleek hoog en de inzet groot er bleken wat uitschieters naar boven en er was zeker een grote middenmoot, helaas constateerden we hier een daar ook een uitglijder. Gelukkig konden wij ook halve punten geven en dat heb ik persoonlijk zeker gedaan dit om juist de vaak onderlinge geringe verschillen en mijn persoonlijke (smaak)voorkeur te benadrukken.

Tijdens de wedstrijd

Top 5 van de lekkerste hamburger
Maar goed, genoeg over het proces en de jury het gaat u natuurlijk om de uitslag, hier heeft u de top 5:

Deelnemer Naam burger Bedrijf
 1 Steyn Schreuders Sparerib burger Spare rib Express
 2 Emily Veenendaal Diva burger Kwalitaria Colijn
 3 Vincent Kuik The classic old striker Kwalitaria Lekkerrr
 4 Lieke Deckers Break burger Lunchroom de komeet
 5 Asmodee van Nimwegen Wilde rode geit Anytyme Alkmaar

Sparerib burger Diva burger The old striker

De Lekkerste hamburger wedstrijd bestaat uit twee categorieën: de lekkerste hamburger fastest, dit is de wedstrijd zoals hierboven beschreven. Het draait bij deze wedstrijd om een snelle hapbare originele hamburger. De andere wedstrijd ook op de Horecava gehouden is de lekkerste hamburger categorie finest. Een luxe burger waar kandidaten meer bereidingstijd krijgen. In de categorie finest heeft de Ere Burger van Iveau Burgers & Wijnbar gewonnen.De de 033-burger van Grandcafé 033 uit Spakenburg werd tijdens deze wedstrijd tweede en de derde plek ging naar de Gracy’s de Ville burger van Gracy’s uit Rotterdam.

Deel dit snacknieuws op:

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *